torsdag den 14. april 2011

Anmeldelse: Venum Neo Blue Fightshorts

Denne gang vil jeg kigge nærmere på nogle shorts fra producenten Venum. De er blevet brugt til både Taekwondo og MMA træning. Dette betyder at de er blevet brugt i alt lige fra høje spark, knæ i clinchen, til at rulle på gulvet.

Men først lidt generelt om producenten. Venum er en producent fra Brazilien, og er kendt for deres logo som symboliserer et slangehoved. Dette ser noget ondt ud, men på den fede måde. Ellers er de kendt for nogle farverige produkter, med et fedt design. Umiddelbart virker det også som et mærke som nogle anser for at være yderst lækkert, hvor andre igen ikke har det vilde til overs for deres produkter. Sådan er det dog sikkert med de fleste mærker.
Den fulde titel på disse shorts er: Venum Neo Blue Fightshorts.
De shorts jeg tager udgangspunkt i her, er en størrelse XL. Her er det værd at lægge mærke til størrelser generelt når det kommer til MMA shorts. Disse shorts er en smule mindre end fx Fairtex´s XL, og endnu mindre end fx Caged Steel´s XL. Derfor kan det være en god idé at tage et kig på hvor mange tommer der står i diverse shorts, hvor disse fx siger 36/37”. Dette tal kan nemlig godt variere fra mærke til mærke.
Her skal det så nævnes at det faktisk er rart at de er en smule små i det. Det gør nemlig også at længden fra toppen af shortsene, og ned til midten af skridtet er mindre. Denne ligger på cirka 35 cm, hvilket gør at disse shorts sidder lige tilpas når man har skridtbeskytteren i. Andre shorts kan godt give ”hængerøv”, eftersom denne afstand i disse tilfælde er større, og dette kan resultere i irritationsmomenter.
Shortsene er lette i vægten, og vejer kun cirka 180 gram. Dette er cirka 100 gram mindre end Fairtex AB 1 shortsene, som der også kommer en anmeldelse af på et tidspunkt.
Materialet de er lavet i er noget microfiber polyester. Det er rart at have på, og glider fint på lårene i forbindelse med høje spark. Ligeledes er der også nogle slidser i siderne, som gør som gør at shortsene ikke hænger fast når man sparker højt. Rundt i kanten, og op i slidserne er der syet et sort kantbånd på, med dobbelt syninger. Der er ligeledes en ekstra dobbelt syning cirka 2-3 cm rundt om slidserne for at stabilisere slidserne når de bliver pressede ved fx høje spark.
Foran og bagved er der tale om 3 dobbelt syninger, som holder shortsene sammen, så hvad syninger angår, er der tale om et godt stykke arbejde.
Det kunne måske være en mulighed at have brugt noget fleksibelt stof i skridtet, som ville forbedre mulighederne for høje spark. Denne metode bliver brugt af en del andre producenter, og det ville da klart være godt, hvis Venum ville kigge nærmere på dette i fremtiden. Der skal dog siges at det fungere ganske okay uden.
Når man fokusere på design, så er der virkelig styr på grafikken. Der står Venum foran, bagved, i siderne, og med småt ned af fronten i begge sider, hvor det hvide og blå stof mødes. Derudover er der et stort logo, i form af et slangehoved, i begge sider. Alt dette træder flot frem på en stribet blå baggrund. Alt i alt et rigtig flot og farverigt design.
I en del MMA shorts er der en lille lomme til tandbeskytteren. Sådan en lomme findes der ikke i disse shorts. Dette kunne for nogle måske være en mangelvare, men for mit vedkommende, er dette en ligegyldig detalje.
Lukningssystemet er med velcro, som man kender det fra en masse andre shorts. Der er tale om et ganske almindeligt stykke T-velcro, hvor der inden under sidder en snøre, som man kan spænde shortsene fast til kroppen med. Denne snøre er virkelig lækker, dels fordi den er en smule elastisk, og dels fordi den er tilpas ”grov” i stoffet, så den forbliver i den knude som man har bundet. Jeg har før oplevet at nogle knuder har løsnet sig, eller endda gået op, netop fordi selve snøren ikke var så egnet.
Prisen på disse shorts ligger på cirka 300 kr.
I forbindelse med min træning har jeg aldrig oplevet noget negativt med disse shorts. Uanset om der har været tale om spark i hovedhøjde, eller et helt træningspas på gulvet, har de fungeret som de skulle.

Alt i alt vil jeg mene at man får nogle ganske gode shorts til pengene. Ligeledes får man nogle shorts, der rent optisk er yderst fede at se på. Disse shorts kan klart anbefales.

Jeg giver derfor disse shorts karakteren: 8/10

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.