lørdag den 30. april 2011

Anmeldelse: Punch Town X-Breed eX Sparringhandsker

Så kom tiden, hvor det er nogle sparringshansker fra Punch Town, som skal under luppen. Der er tale om nogle 8oz handsker af modellen ”X-Breed eX”, dog skriver de på deres side at de varierer fra 6,5oz – 8oz (184g – 227g), alt efter hvilken størrelse man går efter. Jeg tager udgangspunkt i en størrelse Large.


I denne anmeldelse vil jeg først skrive om hvordan handskerne fremstår umiddelbart når man blot betragter dem, og hvilket førstehåndsindtryk man derfor får af dem. Dette vil først være et hurtigt overblik, og dernæst et beskrivelse af fejl. Herefter vil jeg et par ord om, hvordan de rent faktisk er at bruge til MMA træning, og til sidst en konklusion på hvordan de er i alle disse aspekter, når de går sammen i en højere enhed.
At få fat i disse handsker har både været besværligt, men også tidskrævende. Dette er dog en helt anden historie, men uanset hvad, vil jeg stadig mene at det er værd at tage udgangspunkt i at jeg sendte et par ind til Punch Town, eftersom jeg sad med 2 handsker som føltes forskellige. Det føltes som om, at den ene handske kun havde 2/3 så meget padding i som den anden. Jeg fik dem ombyttet hos Punch Town (Læs anmeldelsen af Punch Town her) uden problemer, og denne anmeldelse tager derfor udgangspunkt i de nye handsker jeg fik, vel og mærke med erfaringen med de gamle handsker i mente.


Når man først ser ydersiden af handskerne, lægger man hurtigt mærke til Fracture designet. Det er den X-ray effekt der er oven på, som forestiller knoglerne i fingrene. Dette design bruger Punch Town også ved andet udstyr, så som kamp handsker og skinnebensbeskyttere.


Lige under dette ser man en grå firkantet padding pude, med teksten: ”Punch Town Build for Fighting”. Dette er ligeledes noget der ses på andre af deres produkter, ja, man kan måske endda kalde det deres slogan.
Ifølge deres hjemmeside er handskerne lavet i høj kvalitets ko læder. Ydermere skulle teksten, knogledesignet, farverne osv. angiveligt være tatoveret ind i selve læderet.
Kigger man længere nede på billedet ser man et elastisk bånd, som har påsyet et gummi mærke med teksten: ”XBreed eX Original Pro MMA Equipment”. Man kan ud fra dette hurtigt udlede at handskerne vil passe fint sammen med andet ”eX” udstyr, når det kommer til selve designet (Mere om dette kan ses i Punch Town anmeldelsen).


Vender man handskerne om, ser man en behagelig mørkeblå farve, som indersiden af handskerne er foret med. Her er der tale om noget tætvævet stof, som føles yders behageligt. På dette stof er der gentagende ”Punch Town” tryk med hvid farve.

Et sort stykke læder er syet hen over handsken, i bølger, hvori man kan placere sine fingre. Hver af disse bølger er løse i forhold til bølgen ved siden af, og de sidder derfor ikke sammen som en enhed, som de fx gør ved Fairtex FGV 15 handskerne. Disse bølger er godt syet fast til selve handsken, med dobbelt syninger.

På ydersiden af bagsiden er der brugt læder i hvid, samt grå. Det hvide stykke, dækker hovedsageligt tommelfingeren, og man kan herpå se de syninger, der fortæller hvor selve paddingen i tommelfingeren er placeret.

På det grå stykke, ser man et hvid tryk med det kendte Punch Town logo. Under dette stykke grå læder er der ligeledes et stykke grå stof. Disse 2 stykker er det der holder selve elastikbåndet fast.
Dette elastikbånd er en af de ting der gør disse handsker helt unikke. Formålet med dette bånd er at holde selve stroppen på plads, så den ikke risikere at gå op, når man ruller. Måden hvorpå den fungere, er ved at man ruller den frem, altså hen over handsken. Så løsner man selve stroppen, og tager handsken på. Når man så har rullet stroppen rundt om håndleddet, vipper man elastikken tilbage ned over selve stroppen, og stroppen er skjult. 
Når man har handsken på, lægger man hurtigt mærke til at den er forholdsvis bred, i forhold til fx Fairtex FGV 15 handsken. Handsken er simpelthen bredere end selve hånden, hvilket kan udarte sig i både fordele og ulemper ved træningsbrug.

Knytter man hånden, vil man opleve at paddingen er ganske lækkert fordelt. Der er en tilpas mængde padding på selve slagfladen over knoerne. Ligeledes er der padding på håndryggen, samt i tommelfingeren. Det er specielt lækkert at der er en klar opdeling imellem de forskellige padding arealer, hvilket fungerer som en slags ”hængsel”. På den måde er det nemt at bøje hånden som man gerne vil have den, fx når man ruller.

Disse handsker har dog desværre også en del fejl som jeg nu vil komme nærmere ind på.
Oprindeligt sendte jeg de andre retur, eftersom paddingen føltes forskelligt. I de nye handsker vil jeg stadig mene at det er tilfældet, dog ikke i samme omfang. Det føles som om at paddingen i højre handske er en smule mere fyldig, end i venstre handske.
Hvis man lægger dem på vægten er der også en forskel at måle. Højre handske vejer cirka 215 - 220 gram, hvorimod venstre handske kun vejer cirka 195 - 200 gram. Dette kommer bl.a. til udtryk rent optisk, hvis man kigger på siden af handskerne. Her vil man nemlig hurtigt se at der er rynker i læderet på den ene handske, hvorimod læderet på den anden handske er udstrakt.

Som sådan har dette dog ingen betydning i praksis, dog må jeg indrømme at jeg er ved at være små irriteret over at der ofte er vægtforskelle på cirka 5 - 10 % på diverse Punch Town produkter. Det burde de få rettet op på. Dette er simpelthen for dumt, i forhold til at fx Hayabusa formår at lave 16oz boksehandsker der vejer nøjagtig det samme inden for 1 gram.
Sammenligner man paddingen i tommelfingrene, vil man også se at syningerne er forskellige, og derved er paddingen også forskellig. Det drejer sig godt nok ”kun” om cirka 0,5 - 1cm, men det skal da nævnes alligevel.

Kantbåndet der er syet rundt omkring handsken, virker til at være klippet fint på den ene handske, men flosset på den anden. Detalje, men skal lige nævnes.

På den modsatte side af tommelfingeren, kan man ligeledes se en forskel, når man kigger nærmere på hvor undersiden af handsken mødes med oversiden. Her er der tale om cirka 1 cm forskel. Igen, så har dette ikke en betydning, men derfor er det stadig ikke godt nok.

Hvis man ser oven på højre handske, vil man også kunne se at den ene syning virker til at være skæv i det, så den nærmes skubber paddingen fremad. På den venstre handske kan man se lidt af det samme, dog i den modsatte side og i lavere grad. Dette har som de andre fejl heller ingen betydning i praksis, dog burde de ikke være der.

Når man hører Punch Town angående vægtforskellen, lyder svaret noget i retning af at det er en del af charmen ved at deres produkter er håndlavede. Sådan kan man selvfølgelig godt vælge at argumentere, dog vil jeg i stedet mene at det er resultatet af manglende kvalitetskontrol, samt for hurtigt arbejde.
Når det kommer til MMA træning, har jeg brugt dem både i forbindelse med stående sparring, clinch, nedtagninger, samt gulvkamp. I alle disse aspekter fungere det de ganske fint, og jeg har ikke oplevet hverken mangler eller problemer med dem. Specielt på gulvet kan jeg godt mærke hvordan elastikken rundt om stroppen beviser sit værd.
Det kræver lidt tid at ”tilpasse” læderet som holder fingrene på plads i handsken, men når man har brugt dem nogle gange, og læderet har suget noget sved til sig, er det som om at det former sig efter fingrene. Ligeledes former paddingen og stoffet inde i handskerne sig også en smule efter formen på hånden, hvilket er rigtig lækkert.
Prisen på disse handsker ligger på cirka 500 kroner hvis man vælger at købe dem i Danmark. Vælger man at købe dem fra UK, kan man slippe med cirka £40, som svarer til godt og vel 340 kroner.
Når alt dette bliver lagt sammen, og vi taler konklusion, vil jeg mene at produktdesign, elastik, og materialekvalitet trækker karakteren opad. Dog kan jeg ikke komme uden om at vægtforskellen på cirka 10 % trækker karakteren ned. Ligeledes er der en del småfejl, som vækker en del irritation, uden at de reelt gør en forskel. Hvis disse aspekter bliver holdt op imod prisen, når jeg frem til den konklusion at der nok findes bedre alternativer til Punch Town X-Breed eX handsken, hvor man får et produkt, med et bedre finish til samme pris.
Hvis jeg så lige husker på de problemer jeg havde med det første sæt handsker af denne model, forstærker det blot min holdning.
Jeg giver derfor disse sparringshandsker karakteren: 5/10

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.