fredag den 1. april 2011

Anmeldelse: PunchTown BXR eX 16oz Boksehandsker

Så blev det tid til at skrive nogle ord omkring BXR eX boksehandskerne fra Punch Town.
Handskerne kan findes i henholdsvis 10oz og 16oz. Det er 16oz versionen der bliver brugt i denne anmeldelse. I den forbindelse fik handskerne også en tur på køkkenvægten, hvor de lå på cirka 460 og 480 gram. Omregnet til ounce (oz) svarer det til rundt regnet 16oz og 17oz. Dette er meget acceptabelt, eftersom differencen er tilpas lav, i forhold til den samlede vægt pr. handske. Det var en anden sag hvis der var tale om en 4oz handske der fx kun vejede 3oz, men når det er så store handsker repræsenterer 1 ounce pludselig ikke så meget.
Det ydre design følger meget godt andre dele af ”eX” sættet (mere om sæt kan læses i Punch Town anmeldelsen her), og farvetemaet meget godt. Her er der tale om et produkt i sort læder, med grå og hvide detaljer. Selve stroppen der bliver snoet om håndleddet og holder handsken på plads er hvid, og paddingen på håndryggen lige over stroppen er grå. Inde i handsken er der noget blåt kraftigt stof, som samtidig er yderst behageligt og blødt. Det hele er sat sammen med synlige hvide syninger i håndfalden, og sorte syninger på stroppen.
På selve handsken står der: ”BXR eX Original Pro MMA Equipment /Gen 02”. På det grå stykke padding er der det klassiske Punch Town logo, og på selve stroppen står der: ”Punch Town Build for fighting”.
Handskerne føles behagelige at have på, og de sidder tæt til hænderne, uden at sidde unødvendig stramt. Der er derfor plads til at bevæge sig en smule i den, hvilket kan være lækkert for at få lidt luftcirkulation omkring de svedige hænder. Når man knytter næven, sidder de yders godt, og det fungere også helt tilpas med den padding-pind der er placeret inde i håndfladen som man griber omkring.
Stroppen er dejlig bred, og sørger for at håndleddet bliver stabiliseret rigtig godt. Samtidig med dette er paddingen også opdelt på en sådan måde at man stadig kan bevæge hånden uden dog at knække den. Dette fungerer også ganske fint.
Tommelfingeren er låst fast til selve handsken så den ikke knækker, eller hænger og flagrer. Her er der ikke kun en lille strop som man nogle gange ser det på andre handsker, men nærmest en kileformet strop som dækker det hele.
Handskerne egner sig ganske fint til en god gang sparring, og paddingen er tilpas i både hårdhed samt facon så man ikke slår igennem. De er ligeledes fine til at dække hele hovedet når man tager imod slag.
Når det kommer til øvelser hvor man fx er 2 der skiftes til at bokse, fungere de også fint her. Man kan uden problemer bruge dem som fokus pads når det er den anden der bokser, både til mere teknisk boksning, men også til lidt hårdere slag.
Rent kvalitetsmæssigt virker handskerne til at være rigtig godt skruet sammen. Læderet virker som noget ordentligt noget, og paddingen virker som om at den er placeret med omtanke. Der er en fin rundt facon på handsken som helhed, hvilket gør at tommelfingeren blender utrolig godt ind som en brik i et puslespil.
Hvis man skal tage luppen frem og finde nogle fejl, så kan der nævnes nogle stykker. Disse fejl er små og har som sådan ikke indflydelse på produktets funktion, men de skal selvfølgelig nævnes, da det for nogle måske ville betyde noget.
Først kan man nævne det som kom frem i starten af anmeldelsen, nemlig at der er lidt forskel i vægten på handskerne. Det mest korrekte ville selvfølgelig være hvis de vejede nøjagtig det samme. Hvis man er realistisk, vil man dog hurtigt se at dette mål er svært at ramme.
En anden detalje er at 16oz skiltene inde i handskerne er syet i på en sådan måde at man ikke rigtig kan læse hvad der står på dem. Igen, en detalje, som for de fleste nok nærmere er 100 procent ligegyldig.
Der var også et stykke sytråd på selve stroppen som var en smule ”flosset”, men som intet har at sige.
Den eneste reelle fejl jeg har oplevet ved handskerne, vil jeg mene er en lille fejl, men alligevel en fejl som ikke burde være der. Hele vejen rundt om stropperne er der syet en tynd kant fast. På den ene strop, er denne kant smuttet, så symaskinen er kørt forbi. Dette efterlader så en kant der sidder løst på et lille stykke. Grunden til at det betyder så lidt er at det er på et lige stykke af stroppen. Havde det været i et hjørne havde det sikkert gået op med tiden, men der hvor det er placeret i dette tilfælde render det ingen steder. Ligeledes skal der nævnes at det kun er på indersiden af stroppen af dette er at forefinde.
Handskerne kan købes her i Danmark for 550 kr. hos Fit4Fight. Hvis man bestiller fra UK kan de skaffes ved de fleste MMA shops for cirka £50 - £55 hvilket lige er en smule under den danske pris, men ikke noget nævneværdigt, i forhold til ventetid osv.
Alt i alt får man en nogle fornuftige handsker til en fornuftig pris. Disse kan klart anbefales!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.