søndag den 5. juni 2011

Anmeldelse: Shock Doctor Ultra Supporter with Ultra Carbon Flex Cup

Så er tiden inde til endnu en anmeldelse, og denne gang vil jeg kigge nærmere på et stykke udstyr, som er forholdsvis vigtig, hvis man gerne vil ende op med at få børn en dag. Der er selvfølgelig tale om en skridtbeskytter, og den som jeg har fokus på denne gang er Shock Doctor´s ”Ultra Supporter with Ultra Carbon Flex Cup”. Det er delt op, så ”Ultra Supporteren” er selve stofdelen, og ”Ultra Carbon Flex Cup” er selve skallen. Disse dele kan desuden købes samlet eller separat, alt efter hvad man ønker.


Måden hvordan denne skridtbeskytter er opbygget, er ved at den bliver holdt på plads af en bred elastisk strop, som går rundt om livet på en. Denne strop er grå og sort, og hele vejen rundt, står der Shock Doctor med orange og lysegrå bogstaver. Selve skallen bliver holdt på plads i en lomme, som er hvid, med orange Shock Doctor logo på fronten. Denne lomme er lavet i noget tyndt stabilt stof, som er åndbart. Shock Doctor skriver desuden på deres hjemmeside at dette stof, er noget specielt ”X-STATIC Anti-mikrobiel”, hvilket angiveligt beskytter imod bakterier, såvel som lugt. I bunden af denne lomme, går der 2 smalle elastiske stroppe ud, som deler sig i et V og er syet fast bagpå. Disse stropper er lyse grå, med broderet ”X-FIT System” skrift.

I midten af den bredde strop som holder skridtbeskytteren oppe, finder man mærket med størrelsen. Her skal der så også nævnes at det fungere rigtig godt med at finde den rette størrelse, fordi Shock Doctor har lavet et udførligt skema, som hjælper med dette. Dette skema kan ses på deres hjemmeside.

Hvis vi vender fokusset tilbage til den vigtigste del, er det naturligvis skallen, da det er den, der gerne skulle beskytte imod slag, spark og andre ubehageligheder som ellers ville havde landet i skridtet. Denne skal ligger i en lomme i selve Ultra Supporteren, hvor den bliver holdt på plads af en fold i stoffet, så snart skallen er placeret. Det tager en smule tid at placere skallen perfekt, da skallen har en gummikant, men når den først er placeret korrekt, bliver den også siddende. Selve lommen er desuden formsyet, så den passer perfekt til skallen, hvilket fungerer rigtig fint.

Som skrevet tidligere, er der gode muligheder for udluftning ind til selve skallen, eftersom stoffet er fyldt med en masse små huller, så det nærmest fungerer som en slags net. Supporteren kan væskes ved 40 grader, og efter vask tørrer denne Supporter også forholdsvis hurtigt.

Selve skallen, altså Ultra Carbon Flex Cup for at nævne den ved navn, er opbygget omkring en klar plastikskal. Ser man den fra fronten, vil man hurtigt lægge mærke til selve karbonskjoldet, som er monteret på skallen, med 3 nitter. Fra disse punkter og ud til kanten, finder man noget mørke gråt gummi, som er støbt sammen med plastikdelen. Denne gummidel fortsætter hele vejen rundt langs kanten på selve skallen, og fungerer som en blød del, så skallen ikke er ubehagelig at have på. Ved disse 3 nitter, hvor skjoldet er monteret, er der ligeledes farvet en orange kant. Selve opbygningen af denne skal, gør det ifølge producenten muligt at overføre stødet væk fra centrum så at sige. Dette skulle gerne udarte sig i at smerten er begrænset, i tilfælde af at et inside lovkick bliver placeret lidt for højt.

Vender man skallen om, ser man at gummidelen har samme format som på fronten, hvor den ligeledes på bagsiden møder op med nitte punkterne. Derudover kan man på bagsiden se hvordan der er 3 huller, i form af 2 mindre huller og 1 større, som er placeret bagved selve skjoldet. Disse huller kan man kun lige ane på fronten. Jeg vil gå ud fra at disse huller fungerer som udluftningshuller, men om de i virkeligheden er strategisk vigtig placeret i forhold til forflytning af stød, kan jeg ikke udelukke.

Når det kommer til fejl på produktet, har der ikke været noget specielt, som gør at man bliver irriteret over produktet. Det eneste jeg har bidt mærke i er at karbonen er flækket ved den nederste nitte, hvilket den har været lige fra start af.

Den anden ting er at gummien på indersiden af skallen har en smule tendens til at slippe fra selve plastikdelen. Dette er dog virkelig i den ligegyldige afdeling, men med skulle det dog.
Denne skridtbeskytter er fin at træne med i alle distancer, og jeg har indtil videre ikke oplevet at den er til gene. Den sidder virkelig tæt, og jeg vil mene at den absorberer stød fremragende. Den kan klart anbefales, og koster cirka 200 kr. her i Danmark. Godt nok kan man få billigere skridtbeskyttere til cirka halv pris, men denne sidder tæt på en meget bedre måde, hvilket gør at pengene er givet godt ud!

Jeg giver derfor Shock Doctor Ultra Supporter with Ultra Carbon Flex Cup karakteren: 9/10

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.