torsdag den 2. juni 2011

Anmeldelse: Punch Town RashTek Rashguard

Så blev det tid til endnu en anmeldelse, og denne gang vil jeg skrive lidt om en rashguard fra producenten Punch Town. Først vil jeg skrive omkring selve rashguarden som produkt, og dernæst hvordan rashguarden er at bruge til træning.

Hvorfor overhovedet bruge en rashguard? Rashguards er et glimrende redskab til at holde kroppen varm. Derudover sidder disse rashguards tæt ind til kroppen, hvilket er optimalt når man ruller, da en normal T-shirt hurtigt kan hænge fast. Overfladen er desuden forholdsvis glat, og bliver ikke tung som følge af sved, hvilket en normal T-shirt gør. Der er mange gode grunde til at bruge sådan en!
Punch Town har på nuværende tidspunkt 2 rashguards på markedet. Betegnelsen på disse rashguards er: ”Punch Town RashTek”. En langærmet og en kortærmet. De ligner hinanden meget i opbygningen, dog er den langærmede med blå detaljer i siden, hvorimod den kortærmede er med røde detaljer. Ligeledes er der et trekantet gummi logo i nakken, som også henholdsvis er enten blåt eller rødt.

I denne anmeldelse tager jeg udgangspunkt i den langærmede version, i størrelse XL. Vægten på denne, ligger på 220 gram.
Når det kommer til opbygningen, er denne rashguard grundlæggende opbygget af 6 elastisk stofflader som man ser ved andre rashguards. Disse flader er blevet syet sammen med nogle bredde sting, som bliver kald for ”KomFit”. Om dette er en specielt god måde at sy en rashguard på aner jeg ikke, men det virker meget holdbart og fornuftigt. Syningerne mærker man heller ikke noget til når man har rashguarden på.

En anden ting er dog syningen i bunden af rashguarden. Denne syning er en dobbelt syning, hvor den ene dog er begyndt at gå op. Dette er dog et mindre problem, eftersom denne dobbeltsyning kun agerer kant. Denne syning skal derfor ikke holde noget som sådan. Uanset hvad trækker dette dog den endelige karakter en smule i den negative retning.

Disse stofflader er henholdsvis placeret på fronten og ryggen i sorte, skuldrene og ned af oversiden af armene, som er hvide, og til sidst undersiden af armene, samt ned langs ribbenene, i blå. Kraven er ligeledes sort, og kanterne rundt ved håndleddene er hvide.
På venstre skulder er der et sort Punch Town logo, som er trykt på stoffet. Dette mister dog langsomt farven, efterhånden som rashguarden bliver vasket. Der er ligeledes et påsyet Punch Town logo nederst i venstre side, med teksten: ”Orginal Pro MMA Equipment – Punch Town – Build for Fighting”. Derudover er der som før nævnt et blåt Punch Town gummi logo i nakken.

På indersiden af rashguarden, finder man i højre side et mærke med logo samt størrelse på den ene side, og materialebrug, samt vaskeanvisninger på den anden side. Denne rashguard må vaskes ved 30 grader.

Når det kommer til designet som helhed, skiller den sig dog ud fra det man er vant til at se hos Punch Town. Den er meget ”almindelig”, hvilket godt kunne undre en lidt. Her skal der så nævnes at der vil passe godt til de shorts Punch Town ligeledes har udviklet i samme farvestil. Jeg ville dog foretrække hvis de havde udviklet denne rashguard med det onde look, som man kender fra andre Punch Town produkter. Det kunne fx være lidt i stil med nogle af de rashguards Hayabusa har på markedet. Når man først er vant til de skæve og onde design man plejer at se hos Punch Town, kan man derfor godt ønske sig noget mere på designfronten når det kommer til denne rashguard.
Prisen ligger på cirka 255 kroner, hvilket er meget attraktivt. Denne pris er i den billige ende, når man sammenligner med andre mærker, hvor prisen typisk ligger på omkring 400 kroner. Dette er helt klart noget der er værd at tage med i sine overvejelser når man køber en rashguard.
Når det kommer til de praktiske udfoldelser med denne rashguard, lever den fint op til forventningerne. Den er igennem de sidste par måneder blevet brugt nogle gange til MMA træning, både stående, men også når vi rullede. I alle distancer er den en fryd at have på, og der er intet negativt at sige omkring den ud over at logoet på venstre overarm langsomt bliver mere og mere utydeligt, efterhånden som den bliver vasket. Dette er dog en forholdsvis ligegyldig detalje. Den slutter tæt ind til kroppen, og sidder som den skal. Den er en smule lang i det, men dette finder jeg dog kun værende en fordel. Den sørger for at holde godt på kropstemperaturen når man bliver varm, så her fungere den også fint.
Her til sidst, vil jeg lige opsummere det hele kort, hvilket kan bruges som konklusion.
Punch Town RashTek er en lækker rashguard. Man får meget for pengene, eftersom den koster cirka 70 % af hvad andre rashguards koster, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten. Den føles behagelig at have på, og lever op til forventningerne i forbindelse med træningen. Den eneste anmærkning er, at en syning var gået op, samt at designet er kedeligt i forhold til hvad man ellers forventer af Punch Town. Her skal man dog huske på at det er min personlige mening at jeg syntes designet er kedeligt. Andre ville måske syntes rigtig godt om det i stedet for.
Jeg giver derfor Punch Town RashTek karakteren: 8/10

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.