torsdag den 26. maj 2011

Træning: Ankle Lock Submission

Til træning i går kom vi ind på et par lækre teknikker, som er værd at huske på. Her vil jeg skrive lidt om en af dem, nemlig en variation af en ankle lock submission.
Situationen er den at man befinder dig i sin modstanders guard. Herfra sætter man sig op, hvorefter man rejser sig op. Måden hvorpå det bliver gjort, er at (her går vi ud fra at man gerne vil lave låsen, på modstanderens venstre fod) man placerer venstre fod under bagdelen på modstanderen når man rejser sig. Samtidig med at man rejser sig tvinger man modstanderes guard til at åbne sig, og griber med højre arm rundt om modstanderes venstre ankel. Her er det vigtigt med placeringen af dette greb. Modstanderes yderste del af foden må kun lige stikke ud på bagsiden af armhulen. Højre arme som er rundt om anklen, bliver så støttet af venstre arm, og man løfter op, på en sådan måde at modstanderes fod bliver skrukket lige ud. ”Kniven” på højre arm skal gerne danne tryk ind på akillessenen. I denne position, smider man så ned baglæns, så man ligger i forlængelse af modstanderen. Ens venstre fod er stadig under bagdelen på modstanderen, og i det man lægger sig ned, forhindre dette ben modstanderen i at komme ind til en. Det højre ben er på den anden side af modstanderens strakte ben, og samtidig med at man læner sig tilbage og strækker foden ud, sørger man så her for at trykke ens knæ sammen. Gør man det rigtigt fungere denne submission rigtig godt, og er desuden forholdsvis nem at trække af fra guard.
Når det kommer til en counter til denne, så har modstanderen enten mulighed for at gå efter af trampe benet længere ind under armen på en. Derved mistes selve trykket på ankelen, og bliver i stedet placeret på skinnebenet, hvilket ikke fører til nogen submission. Modstanderen kan også hive sig op i det knæ der stikker op (foden som er placeret under bagdelen, stikker op imellem modstanderes ben) imellem benene på ham, og forhindrer ham i at trampe foden ind, og prøve at komme over dette ben ved at rejse sig op, og nærmest hoppe direkte over i mount. Dette går dog kun hvis knæene ikke er samlet.
Hvis man kan lugte at modstanderen er ved at trække den af på en, er det en god idé at spænde i sin fod, så den forbliver vinkelret i forhold til skinnebenet. På den måde er det svært for modstanderen at sætte låsen ind, frem for hvis foden er ”slap”.
I denne video (Stephan Kesting's Brazilian Jiu-Jitsu & Submission Grappling) kan man se lidt omkring hvordan denne lås skal placeres:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.