søndag den 8. maj 2011

Anmeldelse: Punch Town Kruris eX Shinguards


Jeg vil i denne anmeldelse kigge nærmere på shinguards. Der er her tale om et produkt fra Punch Town, som hedder Kruris eX. Personer som har læst flere af mine anmeldelser vil måske lægge mærke til at jeg har haft Punch Town produkter oppe og vende en del gange. Der er som sådan ikke en dybere mening med dette, ud over at det nu engang er disse produkter jeg ligger inde med og selv bruger til træning, og derigennem kan komme med en kvalificeret anmeldelse af.

Nok om det. Hvis man starter med at kigge på dem, vil man måske lægge mærke til at farvetemaet stemmer overens med andre Punch Town produkter. Dette er også helt korrekt, og det fremgår også i det ”eX” der står sidst i produktnavnet. Disse shinguards passer derfor perfekt sammen med andre eX produkter, så som de sparringshandsker og boksehandsker der ligeledes slutter på ”eX”.
Vejer man dem, vil man opleve at vægten svinger fra skinne til skinne. Der er her taget udgangspunkt i en størrelse Large. Situationen er den at den ene skinne vejer cirka 385 gram, hvorimod den anden vejer cirka 420 gram. Dette er en vægtforskel på rundt regnet 10 %, og set i forhold til andre Punch Town produkter burde der gerne blive strammet op på dette hurtigst muligt. Det er ikke første gang jeg oplever markant vægtforskel, når jeg ser på deres produkter.

Fronten af disse shinguards er lavet af læder. Det øverste stykke, som dækker selve skinnebenet, er sort i farven, med Punch Town logoet øverst. Lidt længere nede står der modelnavnet ”Kruris eX”, og under dette står der ”Orginal Pro MMA Equipment /Gen 02”. Dette kunne godt tyde på at der fandtes en ældre version af samme skinne, men om der gør dette har jeg ikke undersøgt. Længere nede på selve skinnen bliver farven grå. Denne farve fortsætter ned i det stykke som danner overgang til vristen, hvor der i det grå stykke ligeledes forefindes et Punch Town logo. Under det grå stykke kommer det hvide stykke, hvor der står ”Punch Town Build for Fighting”. Farvesammensætningen passer perfekt med de andre eX produkter.

Vender man skinnerne om, ser man også den kendte kongeblå farve, som der ligeledes er på indersiden af de andre eX produkter. Her er der tale om noget lækkert stof i en yders god kvalitet. Stoffet er kraftigt og tæt vævet. Det er ligeledes behageligt at have på huden. Disse skinner bliver holdt fast til benet med 2 brede velcro stropper, som fastgøres med hinanden, bag på skinnebenet. På disse stropper er der så igen noget Punch Town logo og tekst, som man også ser på fronten af dem. Den nederste strop kan godt kræve lidt tilvænning, dog er dette kun i starten, og er ikke et problem. De er formstøbte, og når de først er på plads, sidder de også rigtig godt. Selv når man sveder bliver de hvor de er, og i praksis fungere de ganske fint.

Disse shinguards kan desuden deles, så man fjerne selve vristen. Dette kan fx bruges til træning hvor man har sko på. Delen som dækker vristen bliver holdt på plads med en bred elastisk strop som går under foden, og en smal elastisk strop, som går bag om foden.
Efter at disse shinguards kun er brugt til træning få gange, kan jeg dog allerede registrere at den smalle elastik er ved at gå op i syningen. Dette er vel og mærke på begge shinguards, og dette er langt fra i orden, når man sidder med et produkt til den pris. Den brede elastik fungerer dog som den skal, og vrist delen sidder godt ind til foden.

Hvis man kigger nærmere påsyningen i vristen, ser man også hvordan syningen ikke er lavet ordentligt. Dette resulterer i at den ene vrist trævler stille og roligt op, efterhånden som de bliver brugt, hvorimod den anden er gået helt op i syningerne. Dette er ligeledes helt uacceptabelt med et produkt til den pris.

Når det kommer til brugen af disse Kruris eX shinguards, er de nok mest tiltænkt sparring. De er nemlig rimelig tykke og store i det, hvilket også er en ganske dejlig ting netop til sparring for at undgå skader. De er dog ikke velegnet til kamp, eftersom andre – mindre tykke skinner – er tilladte. Her vil man så stå med en ulempe hvis man bruger disse.
Når det kommer til en konklusion, vil jeg sige at Punch Town har fat i en masse gode ting, men som med andre af deres produkter, bliver helheden til dels ødelagt at små og unødvendige detaljer, som bare skal være i orden. Da jeg anmeldte deres boksehandsker valgte jeg at se lidt igennem fingre med vægtforskellen, men efter at jeg har registreret vægtforskellige i en del af deres produkter, begynder jeg at blive træt af det.
Efter min mening er vægtforskelle fejl som ”kan ske”. Men sker dette for ofte, ja ligefrem i 2 ud af 3 tilfælde, virker det nærmest som om at kvalitetskontrollen bruger for meget tid i kaffestuen. Ligeledes er det fejl, så som dårlige syninger og stof der trævler op, der i sidste ende ødelægger helhedsindtrykket af et ellers lækkert produkt.
Alt dette er yderst ærgerligt, eftersom Punch Town virkelig har fat i den lange ende, når det kommer til design og materialevalg. Designet er stilrent og godt skruet sammen. Farvekombinationerne virker lækre, og når man har flere dele af samme sæt (i dette tilfælde eX), giver det et blæret helhedsindtryk. Når det kommer til de brugte materialer, virker det også rigtig godt. Læderet er lækkert og føles som noget ordentligt noget. Det blå stof indvendigt er tykt, men samtidig behageligt at have på huden. Skinnerne sidder godt eftersom de nærmest er formstøbt, og bliver hvor de er når man sparker, så også her er de rigtig gode.
Faktum er nu engang bare, at det ellers gode helhedsindtryk bliver knækket af rækken af fejl, som ikke engang burde være der.
Prisen på Punch Town Kruris eX ligger på £50 i UK, hvilket svarer til cirka 425 kr. Denne pris er i den dyre ende, sammen med fx Hayabusa skinner. Havde slutresultatet været uden de nævnte fejl, havde produktet også levet op til forventningerne, til en god solid sparringskinne. Det er dog denne høje pris som påvirker karakteren negativt i sidste ende, eftersom man gerne vil have et fornuftigt produkt til en høj pris, og design og materialevalg falder lidt til jorden hvis produktets helhed ikke er i orden.
Jeg giver derfor disse shinguards karakteren: 4/10

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.